четвъртък, 28 март 2013 г.

Pepsi призна, че нейна напитка разтваря тялото на мишка

Pepsi призна, че нейна напитка разтваря тялото на мишка


Pepsi признала, что её напиток растворяет тело мыши
Наскоро мултинационална мегакорпорация Pepsi Co., относно популярната напитка Mountain Dew излязоха доста шокиращи новини. През 2009 г. след предполагаемото намиране от Роналд Болл от Илинойс на мишка в бутилката с питието, той съди тази гигантска безалкохолна компания. Излишно е да казвам, че Пепси Ко напълно отрича обвиненията, заявявайки, че не може да намери мишка в бутилката, тъй като напитката съдържа толкова много киселини, че мишката просто се разтваря в нея дори преди той да я отвори, пише Natural Society. От компанията твърдят, че тялото на мишката би се разтворило като "желеобразно" вещество.

Докато Пепси Ко се изправя пред обвиненията на Рон Бол, за разложената мишка в содата е намерил нищо другож, освен мъртвата мишка. Интересно е, че Пепси Ко без проблем признава за ефекта на разлагане на тялото в напитката. Тази информация достатъчно казва за продуктите, произведени от тази компания. Ето един фрагмент от отговора по отношение на обвиненията на Бол, получено в CBC News:


"Както обяснява д-р Макгил, когато мишката е потопена в течността на киселинната напитка Mountain Dew, то след 4-7 дни в костите на мишката няма да остане калций и те ще загубят всякаква форма, чукнете я върху корема и тя ще се пръсне, както и черепа (главата) на мишката ... След 30 дни, в течността, всички тъкани на мишката се разпадат до точката, когато всички тъкани (с изключение, може би, на  част от опашката) няма да могат да се разпознават, следователно е невъзможно да се определи животното. След 30 дни в течността, мишката ще се превърне в "желеобразно" вещество.

Надяваме се, че хората няма да пропуснат основното послание на тази новина. Ние имаме мега-корпорации, които произвеждат напитки за милиони хора, които могат да разтварят мишки. Добре известно е, че тези напитки са вредни за здравето, предизвиквайки захарен диабет и затлъстяване, както и много други здравословни проблеми поради химическите добавки и високо съдържание на захар, но тази информация може да бъде от решаващо значение за всички любители на тези напитки.


Източник