събота, 30 март 2013 г.

Ново време - ера на Водолея ч.1


Предстои ново време! Време на големи социални и структурни помени! Време, което настъпва естествено при смяната на всяка астрологическа ера. Преминаваме от ерата на Риби, към тази на Водолея. В първата и сами сме свидетели как хората бяха и все още са контролирани масово, обединявани и насочвани чрез различни символи, религии, личности, организации, институции на „СИЛАТА“. Риби е символ на болниците и затворите например, а също и на илюзиите – в случая, че силата някъде там извън нас! И всички или почти всички хора хранеха илюзията, че са безсилни, недостойни и не могат да се спрвят/“спасят“ сами, чрез лично развитие, усилия, познание и др. Масово хората бяха учени или сами избираха да прехвърлят надеждите, вярата си, упованието си на външни авторитети. Считайки, че те биха взели правилното решение, най-доброто решение, че те биха организирали общата дейност по-добре, общите финанси, ресурси и т.н. Разбира се, като страничен ефект от това поведение, последва отучването на масата от хора да желаят да решават сами, както и скопи поколение след поколение способностите им за вземане на самостоятелни решения.  И това е само една бегла картина затова, което ни се случваше дотук!

В настоящи дни – след 2012 година, постепенно започваме да излизаме от този цикъл. Всъщност процесите са започнали още 2000-та година, но сега 2013г., резултатите започват да стават все по-видни. Все повече навлизаме в епохата на Водолея – ера, в която индивида се осъзнава както, като отделна, независима, способна, жива, значима личност, така и като част от голямото ОБЩО ЦЯЛО. Но не вече като отделна нищожна брънка, от която нищо не зависи, а като такава, която чрез значимите си действия, дори мисли и чувства, повлиява цялостния ход на общите процеси! Имайки чувство за лична отговорност и съпричастност за случващото се около него, излизайки от предната роля на жертвата! Това поведение ще става тепърва видимо сред масите от хора. То е неизбежен резултат от влиянието на новите космически енергии, които обливат в момента земята.

Тези ефекти можем да наблюдаваме и сега. Хората започнаха да се обединяват помежду си посредством социални мрежи, а не чрез партии и организации с централизирани властови структури, помежду си. Обединяват се, поемат в определена посока и постигат желана цел с различен успех, разбира се. Ще стане възможно един човек с определена идея да преобърне цялата тежка управляваща система, което е огромна сила и огромна отговорност. И така ... Скоро титани като политическите партии ще отстъпят мястото си на едно самоорганизиращо се общество. Титани като религиите сами ще се стопят и изчезнат(в настоящия си формат, може също да се трансформират), за да „позволят“ личен контакт на човека с божественото в себе си. Разбира са краят на корпорациите, олигархиите и въобще пирамидалните властови структури, също започва да се усеща от поведенито на масите! Движенията и кампаниите срещо тях и за граждански свободи и т.н. , тепърва ще набират сила. Скоро, ще станат ежедневие ...

Преходът за мнозина ще бъде труден, защото мнозина от зрелите членове на глобалното ни общество на са възпитани да организират, дори, себе си, камо ли да кооперират с останалите. Учени са да се подчиняват на авторитетите и институциите, които са „добри за всички“! А, бъдещето е в доброволните кооперативи и взаимопомагащи си организации. Спред мен, скоро „авторитетите“ – титани ще станат смешни пред едно обществено или дори пред едно единствено човешко мнение!

Паричната/монетарна система също ще бъде силно повлияна, трансформирана, ако не и изхвърлена от употреба. Тъй като тя представлява, своего рода, властово-верова система, на елитарно-пирамидален прнцип, с определени символи и институции, обслужваща опредлени структури и интереси. Обикновено, както доказва нашето ежедневие, ткива, които силно вредят на човешките свободи, нужди и желания на обикновения човек.

ХОРАТА ЩЕ ОСЪЗНАЯТ СВОЯТА СВОБОДА, КАКТО И ОГРОМНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ! ОТГОВОРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ И ВСИЧКО ...

Автор: Андрей Петров