понеделник, 25 март 2013 г.

Защо трябва да се пие топла вода с лимонов сок?!

Защо трябва да се пие топла вода с лимонов сок?!
Начинът, по който започвате всеки ден е много важен. Независимо дали сте майка, треньор, писател, собственик на малък бизнес или йога учител, има общи неща, които правите сутрин след ставане.
Според аюрведа философията избора, който правяте при започването на деня, има отношение към предпазването от болести и изграждането на здрав организъм.
Аюрведа ни кани да стартираме силно деня, като се фокусираме върху сутрешните ритуали, които работят за обединяване на духа и тялото с ритъма на природата, балансират душата и ни учат на отговорност и самодисциплина.
Но, ако може да отделите време за един сутрешен ритуал, който искате да подобри здравето ви, нека бъде този… :
Започнете деня си с чаша топла вода и сок от половин лимон.
Това е толкова просто, а ползите от него са толкова много, че не си струва да се игнорира.
Защо Топла вода с лимон?
1. засилва имунната система
Лимоните са с високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С е чудесен за борба с настинките, а калият стимулира мозъка и функционирането на нервната система и помага за контрола на кръвното налягане.
2. Балансира рН
Лимоните са невероятно алкални храни, вярвате или не. Да, те сами по себе си са кисели, но вътре в телата ни са алкални (лимонена киселина не създава киселинност в организма, веднъж метаболизирана). Както знаете баланса на PH в организма е ключът към доброто здраве.
3. Помага при загуба на тегло.
Лимоните са с високо съдържание на пектин, който помага при умишлено гладуване. Също така е доказано, че хора с по висока алкална среда в организма отслабват по лесно.
4. Подпомага храносмилането.
Топлата вода служи за стимулиране на перисталтиката на стомашно-чревния тракт и вълните на мускулните контракции в рамките на чревните стени. Лимоните и зелените лимони също са с високо съдържание на витамини и минерали .
5. Действа като лек, естествен диуретик.
Лимоновият сок помага за изчистване на нежелани материали, тъй като лимоните увеличават скоростта на уриниране. При едно такова по бързо прочистване , пикочните пътища се поддържат здрави.
6. Изчиства кожата
Витамин С помага за намаляване на бръчките. Лимоновата вода чисти токсините от кръвта, като помага да запазите кожата чиста.
7. Хидратира лимфната система
Тази чаша помага да започнете деня си добре хидратирани. Когато тялото ви е дехидратирано, или дълбоко обезводнено , то не може да функционира правилно, което води до натрупване на токсини, стрес, запек, и списъкът продължава.
Приемането на тази напитка сутрин в продължение на един месец, може коренно да промени вашето състояние. Не се учудвайте, ако започнете сутрин да се виждате в нова светлина.

 http://dobrinki.com/?p=2086