сряда, 27 март 2013 г.

Гамизов за врътките в енергетиката

http://www.stefangamizov.com/


 Гамизов за врътките в енергетиката

Във Фейсбук Гамизов сподели, че новият министър на енергетиката е дълбоко свързан с уволнените за корупция зам. министри Мая Христова и Евгени Ангелов (съветник на Плевнелиев и реалният нов министър), както и с фалиралият олигарх Иво Прокопиев. Теза хора, както казва експерт Гамизов, са дълбоко засегнати от последните разкрития за колосални измами срещу правителството. Целта на новия министър на енергетиката е да разруши всяка реална документална възможност за отнемане на лицензи на ЕРП-та,  да унищожи всяка бъдеща възможност за прекратяване на двата дългосрочни договора на Марица Изток 1 и Марица Изток 3 и да подпомогне арбитражното дело срещу НЕК от страна на Атомстройекспорт. В това, както казва Гамизов няма никаква политика, а само чудовищна корупция. Той изтъква, че е нужен само законно възложен одит на някоя от големите световни фирми в този бизнес, който да твърди, че всичко е било законно извършено.
Така арбитража в Париж, Лондон или Цюрих, (където ще се гледат различните дела) ще може да игнорира всички документи от български институции, като АДФИ или която и да е друга българска институция, страна по договорите и да приеме като основно доказателство само написаното в този контролиран уж обективен одит.  Гамизов каза, че големите одитни фирми, измиват с големите си имена, големите измами, както преди рухването на банките в САЩ.
Той отново изтъкна, че българските граждани нямат нужда от нови корпоративни измами под формата на фалшиви одити, а от международно криминално разследване на енергетиката в България, съпроводена с бързи арести на Румен Овчаров, Милко Ковачев, Красимир Георгиев и други членове на енергийната мафия за тайно генериране на държавен дълг за реално 18 милиарда лева.
Снимка: facebook
Автор: Тодор Лазаров



http://www.meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/tabid/333/ArticleId/5364/.aspx