събота, 25 май 2013 г.

Село се вдигна на бунт срещу Цветелина Бориславова

Цветелина Бориславова се впусна да прави зелена икономика. Тя засади целия видински край с генномодифицираната слонска трева въпреки недоволството на местните жители. Растението се използва за производството на биоенергия, но в Европа е най-строго забранено отглеждането му.
Тревата, която е генномодифициран организъм, дава по 6 тона на декар, като разходите за отглеждането й са нищожни. Земята под него става негодна за земеделие. Слонската трева е и враг на пчелите.
Инвестиционното дружество “Си Ес Ай Еф” на Цветелина Бориславова отглежда тревата от миналата година. Точно по същото време екоминистърът Нона Караджова обяви, че производството на енергия от биомаса става приоритет на България. От своя страна ДКЕВР също реагира, като вдигна с над 16 % цената на тока от биомаса за централи с мощност до 5 мегавата.
Освен огромни масиви със слонска трева, Цветелина Бориславова има и ветропаркове край Каварна, така че печалбите от зеления бизнес са гарантирани на най-нисоко ниво.
Според надеждни източници фондът на Бориславова “Си Ес Ай Еф” разполага с 30 хил. декара земи край Видин и Варна и

Бориславова заразява със слонска трева
непрекъснато ги увеличава. Не всичко обаче върви гладко. Неотдавна видинското село Киреево се вдигна на протест. Оказа се, че фондът на Цветелина Бориславова е засадил слонска трева върху земите на частни стопани, без да ги пита. Скандалът се разраства, кметът вика полиция, за да се спре незаконното засаждане на ГМО. Тогава видната бизнес дама пристига лично в затънтеното село, разказват очевидци.
Цветелина предложила на селяните няколко варианта – или да сключи с тях договори за аренда, или да изкупи земята им, или просто разораването да остане за нейна сметка.
Обяснила недоразумението с размяната на земи между варненската “Октопод инвест холдинг” на Светлозар Дичевски, която имала договор за аренда със селяните собственици в Киреево и нейната компания “Си Ес Ай Еф”. В крайна сметка селяните са уговорени посятото да остане, така че напролет районът отново ще пожълтее.
Цветелина Бориславова заяви, че залага на зелената индустррия още с покупката на Българо-американската кредитна банка. Тогава тя заяви, че ще се фокусира в чистата енергия, а банката ще развива природосъобразни проекти.

Истинското лице на Цветелина Бориславова и покровителят й Бойко Борисов! ВИЖ ВИДЕОТО:








Източник: http://skandalno.net/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-29457