вторник, 2 април 2013 г.

Пирамида над балкарско село носи дълъг живот на жителите



Жителите на балкарското село Елтюбю не знаят какво означава да си болен и живеят поне до 110 години.

Елтюбю се намира в република Кабардино-Балкария, а чудото, което носи дълъг живот на местните хора е пирамидата, която се извисява над селото.
Пирамидата открай време привлича мнозина учени, които и до ден днешен нямат отговор за енергийната сила, която излъчва тя. Никой не я е строил. Единствено природата е създала това чудо на западния склон на Чегемската теснина.

Болестите тук са отживелица, по-скоро никой не помни да е имало епидемия. Хората не боледуват, освен от простуда.
Ето какво разказва жителката на селото Зухра: “Родих първото си дете на 49 г., а шестото – на 58 г. Преди това не можах да забременея, защото живеехме в големия град, но след като се преместихме, нещата просто се случиха”.
Баба Зухра в момента е на 105 години, ходи, върши си цялата домакинска работа, най-странното е, че зъбите на възрастната дама са почти запазени. Съпругът й пък починал на 110 години, като до последно бил на магарето.
Случаят със съседката на Зухра, която е седем години по-млада, също е невероятен. Сакинат Мушкаева през целия си живот е боледувала само два пъти – от жълтеница, когато била извън селото надалеч, и вторият път, когато дърво пада върху нея и по чудо оживява. Първите седем бели косми се появяват преди няколко години, след като починал синът й.
“Знаете ли, че къщите ни са построени през 50-те години и вече половин век не са ремонтирани, защото от година на година стават по-здрави?”, обяснява баба Сакинат.
Дали пирамидата закриля местните хора или дълголетието се дължи на прохладния балкански климат в Елтюбю, никой не може да каже. Но едно е ясно – чудесата съществуват и носят един щастлив и хармоничен живот в Елтюбю.

 Източник: http://www.chudesa.net/piramida-nad-balkarsko-selo-nosi-dalag-jivot-na-jitelite/