Безалкохолните напитки са като цигарите - и те ни излизат особено скъпо, като предизвикват пристрастяване, съдържат токсични вещества и причиняват непоправими вреди на организма.
Газираните и безалкохолни напитки многократно са уличавани във всички смъртни грехове. Хранителните оцветители и консерванти са празни калории, затлъстяване, жълти зъби, загуба на костна маса, увеличаване на нивата на кръвната захар и риск от рак …Защо пием толкова много токсични вещества всеки ден, питат експертите. И предлагат да разгледаме съставките на “любимите” си напитки в детайли …
Царевичен сироп – подсладител, който увеличава апетита и нивата на холестерола в кръвта.
Аспартам – подсладител, който се превръща в организма във формалдехид (канцероген и невротоксин), а също така повишава апетита и теглото. Увеличава риска от много видове рак (лимфом, неходжкинов лимфом, левкемия и множествена миелома).
Калиев бензоат - консервант, които също е заподозрян в канцерогенност.
Натрий – високото съдържание на този елемент в храната повишава риска от инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.
Фосфорна киселина – тя води до изчерпване на калция и магнезия в организма, намалява имунитета и увеличава костната маса.
Кофеин – предозирането може да доведе до ускорен сърдечен ритъм, тревожност, нервност и др.
Карамелизиран оцветител – синтетичният химикал, който се използва за боядисване, е канцерогенен. Експериментално е доказано при опити с животни – този инградиент се свързва с тумори на белите дробове и черния дроб при лабораторни животни.
Read more: http://30dumi.eu/2012/12/7-toksichni-sa-stavki-na-bezalkoholnite-napitki/#ixzz2DyJ0clFm
Източник: http://snaiper-bg.net/2012/12/izpivame-sedem-vida-otrovi-s-vsyaka-bezalkoholna-napitka/