вторник, 4 юни 2013 г.

Мъртвец от миналия век продължава да живее!

Нетленното тяло на будисткия лама опроверга всичко досега известно на науката

Вече 10 години нетленното тяло на Хамбо лама Итигелов опровергава законите на Природата и познатото на науката. Когато през септември 2002 г. е ексхумирано тялото на ламата, починал по собствена воля през далечната 1927 година, експертите по съдебна медицина очакват да намерят изсъхнали останки, защото той не подлаган на мумификация. Съгласно неговото завещание, учениците му го полагат в дървен сандък и го зариват дълбоко. Обаче по извадения от земята труп сега отсъстват признаци на гниене и дори благоухае, кожата не е изсъхнала, а мускулите са еластични. Съвсем неподобаващо за мъртвец, ламата остава в поза „лотос“ така, както е бил в момента на смъртта си преди 85 години. 

Лама Итигелов през 2002г.

Лама Итигелов през 2002 г.

В началото на миналия век, в царска Русия той е известна и уважавана личност, с титла Хамбо лама – глава на будистите. Пише трудове по медицина и строи храмове, ползвайки се с благоволението на цар Николай II.

Хамбо лама Итигелов в началото на миналия век
Хамбо лама Итигелов в началото на миналия век

Болшевиките идват на власт, но той продължава дейността си до 1926 година, когато призовава будистите избягат от идващия „червен терор“. През следващата година, на 75 годишна възраст, Итигелов заявява, че ще се оттегли от живота.  Той започва да медитира и скоро умира.

Ляма Итигелов очаква  в този съндък да изминат 75 години
Ляма Итигелов очаква в този съндък да изминат 75 години

Съгласно завещанието му е трябвало да го погребат в сандък от кедрово дърво и заровен в обикновено гробище – така, както е в поза „лотос“. Повелята му е да го извадят след 75 години от земята, защото ще има да каже нещо на хората.

Лама Итигелов сега сякаш е още по-жив
Хамбо лама Итигелов сякаш е още по-жив

Сега тялото се съхранява в манастир, достъпно за хиляди поклонници и сякаш изглежда още по живо.
Учените не могат да класифицират това необичайното състояние, на границата между Живота и Смъртта. Пулс и нормална мозъчна дейност не се регистрира от уредите, обаче хипоталамусът, смятан за обиталище на душата, продължава да функционира, констатират експерти от САЩ и Русия. За пръв път в света се наблюдава истинско нетленно състояния на човешката плът, пише altering-perspectives.com.

Източник: http://www.chudesa.net/prodaljava-da-jivee/