четвъртък, 6 юни 2013 г.

Влязохме в мозъка на шефа на ЦРУ

Руски екстрасенси са пазели покойния президент Борис Елцин от зомбиране в Кремъл, по време на преговори, както и от вражески антени на КГБ.
Това разкрива в интервю пред “Труд” генералът от резерва Борис Ратников, който е отговарял за спецгрупата.
Той разказва още как са успели “да влязат” в мозъка на Уилям Уебстър (шеф на ЦРУ от 1987 до 1991 г.) и да “точат информация от него”.

КГБ мъчеше Елцин с антена, но аз го пазех от зомбиране

С генерал-майора от резерва Борис РАТНИКОВ разговаря Андрей Апостолов
- Много се говори за разни странни изобретения в СССР и Русия. Съществуват ли наистина псигенератори, които да влияят на психиката на човека? Говори се, че по времето на Елцин са се били нароили доста изследователи в тази област?
- От собствен опит мога да кажа следното: за първи път се сблъсках с подобни неща, когато през 1991 г. дойдох в Службата за охрана и тогава открихме нещо като генератор. С антена, в кабинета на тогавашния председател на Върховния съвет на Русия Борис Елцин. Тази антена го довеждаше до неадекватно състояние. След 30-40 минути работа в кабинета почваше силно да го боли главата, ставаше разсеян, агресивен. Това се повтори няколко пъти. Анализирахме ситуацията и решихме, че вероятно има някакво странично въздействие върху Елцин.
Проверихме кабинета и зад стената с книги открихме антена - около 1,20 на 1,20 м, с къс проводник, а в средата излъчвател - стърчеше 8-10 сантиментра. Антената се включваше дистанционно. Извикахме специалисти от оперативно-техническия отдел и от тях разбрахме, че именно тази антена е причината за лошото самочувствие и състояние на Елцин.
Възнамерявахме да обявим това пред медиите, но през нощта от запечатания кабинет антената изчезна. А странични хора там не можеше да има, но като се има предвид сблъсъка между Елцин и КГБ, можехме да се досещаме кой го е направил.
След този случай се заех да се информирам по-задълбочено по темата за електромагнитното въздействие върху мозъка на човека и открих, че нашите медици правят такива опити и вървят работи по създаването на електронни устройства, които биха могли да влияят например върху възпалителни процеси. А при по-висока мощност на излъчването можеха да се превърнат в оръжие.
При нас в Кремъл например беше забранено използването на микровълнови печки. Оказа се, че вносните микровълнови печки са слабо екранирани и превишават допустимата норма 1000 пъти. Тяхното излъчване действа на клетъчно ниво и можеха да влияят на хората. И карахме без микровълнови печки. Подобно въздействие има и радиотелефонът. Неговият предавател, на стационарния радиотелефон, прониква в мозъка на дълбочина 30 мм и затова не трябва да се говори дълго по него.
- По онова време във Федералната служба за охрана ръководите специално подразделение, което и до днес е обгърнато от някаква тайна, мистика - магове, хороскопи, защита на държавния глава от зомбиране и т.н.?
- Това не беше специално подразделение, но то не влизаше в щата на Главно управление за охрана. След като Елцин стана президент, КГБ престана да работи в Кремъл, а Главно управление за охрана беше отделна структура. Ние работехме отделно от разните там структури.
След опита за преврат през август 1991 г. Елцин не се доверяваше на КГБ, а напрегнатите отношения доведоха до недостиг на информация, оценки за положението на територията на бившия СССР, както и по отношение на подготовката на различни важни политически решения.
Затова по своя инициатива взехме решение на любителско ниво да използваме възможностите на наши екстрасенси - онези, които могат да свалят информация от разстояние от мозъка на интересуващите ни лица. Става въпрос за т.нар. слипъри, т.е. хора, които изпадат в транс, наподобяващ хипноза, и в това състояние могат да проникват в чуждото съзнание.
Разбира се, информацията, която получавахме на такова ниво, не бе в основата на анализите и изводите. Но тя се ползваше като насочваща, за да може с други сили и средства да се потърси отговор на потенциални заплахи.
Проверявахме я благодарение на личните си контакти в спецслужбите, защото официално никой нямаше да ни даде такава информация. Тъй като всичките бяхме от спецслужбите, бяхме воювали заедно в Афганистан, си помагахме.
- Вашата служба я наричат службата на маговете. Правехте ли хороскопи, използвахте ли астрологията в работата, за прогнозиране на действията на президента?
- Не. То и президентът, ако беше разбрал за нещо такова, щеше да ни прати на майната си. Хороскопите ни интересуваха от гледна точка на възникването на различни смущения.
Следяхме за такива изменения - например дали има силна слънчева активност, която влияе на определени хора, създава дискомфорт и води до промяна при вземане на решения. Стараехме се в такива дни да не се водят никакви важни преговори, разговори или да се вземат важни решения.
- Влизаше ли в задълженията ви защитата на Елцин от зомбиране и имаше ли такива случаи?
- Официално нямаше, но неофициално ние знаехме, че президентът на САЩ има в службата за сигурност около 12 души с такива свръхспособности, които го защитаваха от несанкционирано сваляне на информация. Въпреки това ние преодолявахме тази защита и теглехме информация, включително и от тогавашния президент на САЩ Джордж Буш-старши. Тази информация се проверяваше, препроверяваше и тя се потвърждаваше.
А от зомбиране каква може да бъде защитата? Трябва постоянно да се гради система от огледала или в зависимост от психотехниката човекът да бъде “обвиван” в някакъв пашкул. При всяко положение всичко трябва да бъде ясно разработено, да има точково концентриране на вниманието от този, който прави това. А ние не можем дълго да концентрираме вниманието си върху един и същ проблем, на едни и същи детайли и затова основната защита на нашите висши лица се правеше, когато се водеха преговори.
Екстрасенсите се редуваха през 5-10 минути, изграждайки около Елцин поле против външно въздействие. Но това бе само по време на преговори, защото е свързано с голямо психическо напрежение.
И все пак не може да се разбере дали тази защита е 100 процента ефективна. Ние без шум си вършехме работата.
Службата за сигурност например провали посещението на Елцин в Япония.
- Провали?
- Да, за да не предаде Курилските острови на японците. Бяхме получили информация по наши канали, включително екстрасенсорни, че има такива намерения. Това бе проработено с тогавашния министър на външните работи Козирев, за да влязат в историята. По същия начин получихме по-късно информация за Югославия - свалихме я от г-жа Олбрайт, държавен секретар на САЩ по онова време. И тази информация се потвърди 90%.
Получавахме по тези канали и информации за програми на ЦРУ, свързани с търговията и продажбата на наркотици.
- Изобщо правели сте нещо като “разходки” из мозъците на някои хора?
- Отговорността бе много голяма. Проверявахме по този начин съответната информация преди всяко посещение в чужбина, проработвахме съответните длъжности лица там. Ако информацията заслужаваше внимание, я предавахме за потвърждение на спецслужбите. И едва когато имаше такова, се докладваше на президента.
В спецслужбите не работеха глупаци, както смятат мнозина. Ние ползвахме този начин за получаване на информация - каналната, влизането в мозъка на другия - като инструмент за изграждане на цялостната картина, а не като единствен механизъм. За Курилските острови например всичко съвпадна на 100% и ние решихме да поемем отговорността за отмяната на посещението, за да запазим авторитета на президента. Японците не даваха 100 на сто гаранции за сигурност в 3 случая и ние използвахме това.
- Има и още една легенда - как КГБ успяло да влезе в мозъка на шефа на ЦРУ Уилям Уебстър и да получи някаква информация?
- Имаше такъв случай. Разказаха ми хората, които се бяха занимавали. Интересното е, че информация от Уебстър бе получена от името на Рейгън - при такава канална връзка и смъкване на информация от разстояние т.нар. подател винаги трябва да може да определи кой търси информацията. Така че от името на Рейгън вървял този диалог. Основният въпрос бе как се планира дейността на ЦРУ в бившия СССР и как ще се активизира. Тогава бе получена информация, че основното внимание ще бъде насочено към кавказките републики.
- И все пак има ли психотронно оръжие?
- Ако се съди по съществуващите източници на информация, такова оръжие - експериментално или не, е съществувало още в началото на 90-те години.
Въпросите за психофизическата защита на личността са много важни. Тринадесет страни в света се занимават днес с разработването на такива технологии. Последната е Пакистан. А Русия - не, макар да има индикации, че нещо се прави. Това е свързано с т.нар. концепция за мозъчната война, т.е. без използването на оръжия, а само с използването на тези психотронни средства да може да се контролира поведението и на ръководителите или на голям брой хора.
Тези неща трябва да се оценяват трезво, а не както навремето, когато кибернетиката беше определена за буржоазна наука. Проблемът на нашата наука е в това, че се опитва да обясни всички събития в нашия живот от гледна точка на законите на материалния свят, отхвърляйки изцяло духовната съставляваща.

Източник:  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=601491