събота, 1 юни 2013 г.

“Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!”

В ролята си на автор на блога искам да напиша едно малко предисловие!

От нещата, които ще прочетете сами ще разберете на кого служи държавната машина! Това, което се случва в момента в Турция, се случва и във всички цивилизовани страни. Разбира се, на юг от нас нещата са видни и проявени в най-грозната си форма, докато на Запад повечето действия на разните интересчии и печалбари умело са замаскирани. Замаскирани, било то от медиите, било то като благородни каузи, рационални решения от доброжелателни политици и корпорации, които изхранват света и ни помагат и т.н.

Едно е ясно - хората са нещо като стока или просто маса за трупане на капитали и ресурси от определени среди! Дори децата административно са собственост на държавата, какво остава за парковете?! Какво са няколко застреляни и десетки пребити в името на някой инвеститор, който ще "направи добро" за държавата или по-скоро за джоба на собствените си лобисти!

Питам? Къде са хората, къде са техните интереси, къде са интересите на природата, на земята, на животните?! Всичко се пресмята в пари, а когато е така ... Има ли други ценности? Кое е ценно? Разбира се "сухото", върховната ценност, съвременния "бог", на който се кланят всички власт имащи(или поне болшинството). Питам пак, къде сме ние?

Ако сте запознати с Библията, там евреите биват избити, защото се кланят на фалшив бог - идол. Подобно мислещите днес ни избиват в името на същия! "Парите са една верова система"(
Alex Collier on Youtube), една нова световна религия. Аз лично смятам, че с тях дори задника не можете да си избършете, много са твърди!!!

Пожелавам Ви, осъзнато четене!

Нещо невиждано се случва в Турция. Протестите ескалират. След като преди няколко дни започнаха строителните дейности по превръщането на Таксим Парк в търговски център, гражданите на Истанбул се организират и окупират парка в опит да запазят зеленото пространство в един от най-големите градове в света. Протестиращите надхвърлят десетки хиляди само за няколко дни. Една част от тях опъват палатки и решават да стоят там, докато не се отмени решението за строеж. Протестът, наречен “Окупирай Таксим Парк” беше брутално смачкан от полицията с насилие и сълзотворен газ. По непотвърдена информация има 120 ранени и  5-ма убити демонстранти.
Турските активисти разпространиха следния призив:
Внимание!  Турската демокрация се нуждае от вас!
След серия мирни демонстрации за запазване на зелените площи в  центъра на Истанбул, където властите планират изграждането на голям търговски център, турската полиция безмилостно нападна демонстрантите със сълзотворен газ  и водни оръдия, целейки лицата и телата на протестиращите. Десетки демонстранти са хоспитализирани, а достъпа до парка е забранен, без никакво правно основание за това.  Турските медии, свързани с властта и политическите партии, прикриват информацията за инцидентите. Информационните агенции, блокират потока от новини.
Молим ви, разпространете по цял свят информация за това. което върши полицейската държава на Партията на справедливостта и развитието, начело с Реджеп Таип Ердоган.

Демокрацията в Турция се нуждае от вашата помощ!

blm1slgcqaaqbbx

blm8u9ycyaajuvp

blmcxc6ccaaxxc-

blmhkcucuaaa7iu

bln0oj2ceaegnyb






Източник: http://bezlogo.com/2013/06/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%88.html