петък, 21 юни 2013 г.

Христо Мутафчиев: Що за циничност е това...

Страстта, с която се случват протестите, говори за криза на морала и етиката в политиката и за непримирима гражданска позиция, изразена чрез мирен протест, пише актьорът

Христо МутафчиевХристо Мутафчиев
В отворено писмо до президента Росен Плевнелиев и протестиращите актьорът Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, моли държавния глава "да намери начин бъдещето на България да не зависи от компрометирани псевдополитици".
Мутафчиев е подписал писмото като гражданин на Република България и актьор в МГТ "Зад канала".
"Що за циничност е човек без морал, който се "крие под масата" от гнева на интелигентните хора на протеста, който се държи провокативно и нагло с тези, които са го избрали за народен представител, който си плаща, за да провокира конфликти, да оглавява Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание и да е член на Консултативния съвет за националната сигурност на Републиката?", пише Мутафчиев в отвореното писмо.
По думите му страстта, с която се случват протестите, говори за криза на морала и етиката в политиката и за непримирима гражданска позиция, изразена чрез мирен протест.
Христо Мутафчиев изказва подкрепа към гражданите на протеста, които се борят, за да има бъдеще за нас и за децата ни тук, в България.
Той вярва, че усилията не са напразни и призовава: "Нека заедно бъдем промяната, която искаме да видим."
"Г-н Президент, вярвам в мирния и позитивен за България и гражданите й изход от ситуацията, вярвам в държавността и институцията, която представлявате, и Ви подкрепям в усилията да бъдете фундамент на здравия разум и интелигентния избор!" - пише Мутафчиев.
Много известни актьори, писатели, музиканти са сред протестиращите. На протестите могат да бъдат видени актьорите Камен Донев, Калин Врачански, Ивайло Захариев от "Под прикритие", Койна Русева, писателят Георги Господинов, певицата Мариана Попова, Васко Кръпката.