вторник, 27 януари 2015 г.

Цитат на деня: Като лекар, гледам на ДПС като на тумор



Фотограф: Юлия Лазарова

Аз гледам на корпорацията "ДПС" като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора. Той гледа да го отстрани и да излекува организма. Точка. Нов ред. Това заяви пред "Дарик" министърът на здравеопазването Петър Москов в коментар на исканата му оставка от партията на Местан.

В началото на тази седмица ДПС заговори отново за оставката на Москов заради ксенофобския език, който използвал по адрес на ромския етнос в изказване в началото на декември. След отказа на премиера да поиска оставката на Москов ДПС поде инициатива за вот на недоверие към правителството заради този случай.

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднала ДПС. Нека хората не се заблуждават. Местан изобщо не го интересуват реалните проблеми нито на българи, нито на роми, нито на турци, а единствено оцеляване на корпорацията "ДПС", подчерта Москов

Той добави, че в момента от ДПС не зависи нищо и това е голямата драма на Местан и неговите колеги. "Защото партията вече не е в управлението, изпадна е в парламентарна изолация. И така обръчите от фирми започнаха да се разбягват и вече Местан не може да купува изборите", обясни здравният министър.

Източник: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/01/24/2459434_citat_na_denia_kato_lekar_gledam_na_dps_kato_na_tumor/