неделя, 5 януари 2014 г.

Касим Дал: Случаят "Бисеров" показва, че мафиотска структура е заменила държавата




Фотограф: Цветелина Белутова
Капитал

Последна промяна в 13:21 на 02 яну 2014

Случаят "Бисеров" най-ясно показва, че нямаме държава. Има една мафиотска структура, която си е отвоювала държавата от гражданите и управлява дъжавата по собствен начин. Така пред в. "Труд" Касим Дал, който е лидер на Народна партия "Свобода и достойнство", коментира внезапната оставка на бившия зам.-председател на Народното събрание и на партия ДПС.

Попитан дали ДПС е етническа партия, Касим Дал, който е сред учредителите на движението, но напусна обкръжението на Ахмед Доган през 2011 г., заяви: "За съжаление в този вид ДПС не е дори партия. Това е една корпорация за натиск, рекет (когато се налага) и упражняване на влияние. Ние затова напуснахме ДПС, защото не остана никаква кауза. Нищо."

Попитан може ли Реформаторският блок да бъде алтернатива, Касим Дал заявява, че предлаганият от формацията план е реален, че "час по-скоро това правителство трябва да си върви", а политиците от Реформаторския блок трябва да обиколят областните градове и да обяснят на хората какво искат и какво правят, "не през медиите, а лично". "Искаме мандат от две години, за да изпълним тези радикални реформи", допълни Касим Дал.

"Като става дума за ГЕРБ, веднага трябва да кажем, че за ГЕРБ гласуваха 1,1 млн. души. Никой политик не бива да забравя това." Така Дал отговаря на въпроса при какви условия Реформаторският блок би действал заедно с ГЕРБ.

Помолен да коментира извинението на Сергей Станишев за насилственото преименуване на българските турци, поднесено на митинга на управляващите, Касим Дал казва: Това е толкова отвратително, че не искам да го коментирам. "Аз съм един от хората, които е бил по затворите заради възродителния процес, и се почувствах отвратително. Агент Павел се прегръща с не-знам-си-кой-си. Какво извинение? Кой е искал такова извинение от този човек?"

Източник: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/01/02/2212267_kasim_dal_sluchaiat_biserov_pokazva_che_mafiotska/