вторник, 20 август 2013 г.

Край Созопол повече лайна отколкото медузи!!!

Вчера се върнахме от Созопол и сме всички болни (3 от 4 човека). Един от нас не е болен и той просто не е влизал в морето. Причината е липсата на пречиствателни станции и директното заустване на тоалетните в морето, пише в писмо изпратено до редакцията на news.bg..

Публикуваме пълният текст на писмото:

Искам да ви обърна внимание на една тема, която не присъства в нета, а именно стомашно чревните инфекции по морето.

Вчера се върнахме от Созопол и сме всички болни (3 от 4 човека). Един от нас не е болен и той просто не е влизал в морето. Причината е липсата на пречиствателни станции и директното заустване на тоалетните в морето.

Според нас решението е да се затворят всички заведения и хотели, в които между другото хигиената е под всякаква критика и докато не се изградят пречиствателни съоръжения туризма да не работи. По-добре камъни да ядем, но да се спазват законите отколкото всеки втори на морето да е болен и властите да се правят на ощипани.

Конкретно за Созопол е срамота да се търпи такава мръсотия около някои хотели. Кметът им вместо да ходи за гъби в резервата и да му намират отстреляна бременна кошута в багажника да вземе мерки да си направят пречиствателна станция.

Идете и вижте сами в морето плуват лайна и са повече от медузите.

Лекарите от друга страна регистрират малка част от случаите на такива инфекции, защото крият данъци, но вземете информация от IMS колко пробиотици, запичащи и други свързани с това състояние средства се продават - ще останете втрещени.

Тази тема си заслужава едно хубаво разследване. Всички заведения по морето и хотели икономисват от сапун, от почистване на тоалетни и от какво ли не.

Не може в София да се спазва, а на морето не. После се вайкаме, че хората предпочитат Гърция и Турция.

След такова стомашно отравяне и след тази плаващ мръсотия в морето и десет магистрали да направят до там кракът ми няма да стъпи в тази мръсотия.

В. Филипова

Източник: http://nakratko.bg/category/30/21753/