четвъртък, 22 август 2013 г.

Платена статия против Иракли - къмпингарите

Чета и не вярвам на ушите си! Да на ушите си!!!
Че пожар може и да е имало, но всичко написано е толкова тенденциозно начаткано, че чак не е за вярване!

Поредната платена, 90%$$$$ измислена, тенденциозна и т.н. обслужваща нечии интереси статии! То концесионера отдавна се закани да изгони "мръсните хипита", дето му стряскат туристите и не изкарва нищо от тях! То не бяха репортажи, то не бяха проверки ... Чудно ми е как не се шуми около произвола и незаконните Му строежи(не споменавайте името му напразно)! Тази година атаката е чудовищна ...

Ама зелената мафия, защо не си зададем въпроса: "Кой всъщност има интерес да продава изгорели дърва?" - дървената мафия! Кой всъщност има интерес да се съсипе зоната и да се изгонят къмпингарите??? Да се строи там бетони кенефи - "бизнесмените" и местните собственици!

Май всичко опира до интереси, и тия престъпници , незаконно почиващи(звучи почти като наркотрафиканти), пречат на печалбите! Що ли да не запалят едно огънче и да ги обвинят! Все едно тия хора са някви малоумници и си нямат специално обособени огнища във всеки лагер, например. Рааааз'ираш ли, палят огън в ливадата в центъра на гората направо върху сламата! О, да, може наистина да има и такива и за беля някой да е хвърлил фаса в гората ... Или просто е поредната глупост на някой: а) концесионер, б) местен заинтересован в) пиян до козирката къмпингар г) баш еколог д) извънземен идиот.

Сами изберете верния отговор! Вярно е, че трябва да се благодари на доброволците в гасенето, но вижте как е представено инфото: "Пожарът е бил много бързо локализиран, благодарение на местния арендатор, местни хора, противопожарна служба и полиция. Земеделския арендатор е реагирал бързо на ситуацията, влязъл е с трактор и е изорал бразда, която да локализира огнището."

Значи какви са тия 150 декара? Или някой от неговите работници си е хвърлил фаса в ожънатите жита! А, знаете ли вие, че с трактора не може да се влезе в бадемовата гора? Може па да е тръгнал от нивята му! Като гледам е копал покрай пътя! Нищо, все пак благодарности за усилията му. Друго нещо ме дразни. Кои са местните хора? Ма плажа ли живеят! Баня е на 5 км., Обзор на 8!!! Най-близките местни са самите къмпингари, ЗАЩО НЕ ПИШЕ КАК ТЕ СА СЕ ВЛЮЧИЛИ В ГАСЕНЕТО! Логично е, когато има опстност за жертви в твоя лагер, пръв да скочиш с кофите и лопатите на към пламъците!!! Независимо кой е причинител на пожара! И още подробност, истинския къмпингар никога не оставя огън без надзор!

А, огън се пали обикновено вечер и се загасва, каква е логиката някой да го пали през деня в 40 градуса жега! От снимката, която виждам е направена през деня! Арендатора е бил в трактора си, вероятно, през деня по нивите да бачка!!! Никой не бръмчи с трактор нощем! Значи версията с паленето на огън, нещо мирише! Нещо и статията намирисва на скалъпена и недомислена!!! И особено ми "харесват твърденията" за завземане на територии от еколозите! Ха. смях! Май крадеца вика дръжте крадеца(виж по-горе) ...

Заглавието на статията няма да го коментрирам!!!

Направо съм възмутен и огорчен!

Четете и ревете:

Огънят в Иракли е пламнал в незаконен къмпинг, опасността да загинат хора е била огромна




22.08.2013 15.48

Огънят в Иракли е пламнал в епицентъра на огромния незаконен къмпинг, който се простира върху частни и държавни имоти абсолютно нелегално години наред, посочва в отворено писмо Димитър Канариев, председател на УС на Национална Асоциация „Българско Черноморие“.
Асоциацията е получила информация, че част от гората в местността Иракли гори, при което са изпепелени близо 150 декара с бадемови насаждения и нискостеблена растителност. Опасността да загинат хора е била огромна, както и рискът да бъде опожарена цялата гора в землищата на селата Емона и Баня.

„Още в началото на сезона Асоциация „Български Черноморие“ изпрати сигнал до МОСВ, че в района на Иракли има незаконно къмпингуващи, които палят огньове и ежедневно създават рискове от пожари. Реакцията бе светкавична и екоминистерството разпореди проверка чрез РИОСВ – Бургас за по-малко от 24 часа. Тя установи, че действително има диво къмпингуващи в защитената местност и в частни имоти. Наложен бе акт за административно нарушение. Инспекторите обаче „не успяха” да установят наличие на следи от огньове.

Тревожният сигнал подаден тогава от Национална асоциация „Българско Черноморие”, не успя да предотврати това събитие. Пожара в Иракли е факт! Пожарът е бил много бързо локализиран, благодарение на местния арендатор, местни хора, противопожарна служба и полиция. Земеделския арендатор е реагирал бързо на ситуацията, влязъл е с трактор и е изорал бразда, която да локализира огнището.

Странен и необясним е факта, че в района на диво къмпингуващите, преди и по време на пожара за продължителен период е бил забелязан автомобил на НПО „Зелени Балкани”.

Питаме! До кога община Несебър ще търпи диво къмпингуващи? МОСВ ще предприеме ли разследване за това как служителите на РИОСВ – Бургас не са забелязали наличие на следи от огньове в района на диво къмпингуващите? Не е ли време вече обществото да си зададе въпроса с какви методи си служи „зелената мафия” за източване на евросредства? Възможно ли е пожара да е умишлен с цел афиширане на необходимост от завземане на нови територии, които да оправдават реализирането на кухи екопроекти?

Източник: http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=618655