вторник, 13 август 2013 г.

Незаконни къмпинги задръстват Южното Черноморие

Още една платена статия или на кого служат медиите? 


В опита си да разбуля аферите витаещи около българската природа просто не мога да не се сдържа да публикувам поредната "велика вестникарска истина"!
Олеле, изведнъж започнаха протести срещу редица ВЕЛИКИ БГ. концесионери и видите ли започна се медийна война срещу големите престъпници - незаконни къмпингари. Заглавията звучат гръмко, сякаш са изобличили поредния нарко-барон. Олелеееее, колко много замърсяват тия престъпници. То не бяха репортажи по телевизиите, то не са статии(като долната) по различните му тям издания. Видите ли, мие ли си тиганите в морето, но това е пълно безобразие, толкова замърсяват, че чак конкурират петролните разливи на големите нефтени компании. Хвърляли хранителни отпадъци в горатаааа, ужааааааас. Въобще пълни безобразници и замърсители!
Да добавя ли и още нещо?! Пречели на концесионерите с присъствието си, летували безплатно - ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ УЖААААААААААААААААААААААААС, никой не лапал пари от тях, тъй спокойно си летували, че финансовия министър си гризял ноктите от яд!
Какъв рейд само, почти като разбеснели се участници в някой софийски гей прайд! Направо потрес! Видите ли заели някакви си частни имоти в "Натура 2000" или буферната зона на резервата - не в самия резерват, където е 100% забранено да се къмпингува. Не знам как човек може да има имот в резерват(буферна зона), може би вестникарите ще са така добри да ми обяснят!!! В зона А, където по принцип няма правото никой да строи. Обаче, били неудобни, защото великите концесионери застроиха "съвсем законно" хиляди декари в зона А и Б и превърнаха Черноморието в една огромна бетонна бетонна гробница, в един огромен кенеф изтичащ се в морето. Питате ли се колко точно пречиствателни станции има по нашето море и къде ли се изтичат всичките лайна? В морето разбира се! Има 4 или 5 станции по цялото крайбрежие(ако не се лъжа)!
О, ужас! Един чвек, представи си, един, от всичките 1 000 престъпни къмпингари, щял да запали гората! И кога го е видял тоя един местен!? Видите ли местните всеки ден ходят и се крият в храстите, дебнат да не би някой да им запали нивата, като ниви по крайбрежието няма. Местни също нямя или рядко се мяркат(поне на Иракли, където ходя). Близкото село Баня е на 5км., Обзор е на 12 км., Емона е на 8км. Повчето местни искат да изгонят хората от там и да си продадат прескъпо имотите, за които е спорно дали са техни, защото дори да са, са влезли в "Натура" и на тази територия не може да се прави нищо. И с новия закон в зона А(200м.) от морето, където са и къмпингарите, не може да се строи или први каквото и да било. В зона Б(???2 - 5км. не съм сигурен), също!
Дааам, огън, само, дето повечето "престъпници" знаят как се пали, поддържа и стопанисва огнище, защото всеки лагер си има такова, където всички се събират вечер и си прекарват добре! Да, и боклука си събират - фасовете, пластмасите и т.н. в гората само органика, който и без това за 2-3 месеца се е превърнал в почва. На другите боклуци местата им е по културните сметища! И така нататък ...

Хайде да си говорим истината, а не да четем измислени статийки и да цъкаме с език, колко лоши са тия хора дето обичат да излизат сред дивата природа и не искат да антипочиват в разни измислени курорти, да се местят от София в "София" и да си въобразяват, че са на отдих!      

Абе, въобще ... Продължавайте да вярвате на вестниците!!!

Вижте сега какво мислят медиите!

Истински рейд от над 10 незаконни къмпинга задръстват Южното Черноморие. Палаткаджиите се самонастаняват на различни, удобни за тях места, съобщава в. „Стандарт”.

Местността Иракли, заливът Вромос край Черноморец и Корал край Царево са най-известните незаконни къмпинги. Хиляди туристи опъват там палатки всяка година. Само преди месец проверка на екоинспекцията установи, че в Иракли има 23 палатки, 7 от които на плажа, а останалите в частни имоти в гората. Според общинските наредби туристите нямат право да са извън място, обособено като къмпинг. Собствениците на крайбрежни имоти в Иракли отдавна заплашват, че ще блокират с живи вериги земите си.

„Тези хора, които вдигат бунтове и пишат жалби, не са еколози. Те са авантаджии, които са свикнали да летуват три месеца безплатно на море в чужда собственост. Елате да видите как т.нар. природозащитници си мият загорелите тигани в морето, ходят по нужда където им падне и оставят купища боклуци в гората и по пясъка. Онзи ден с един огън за малко да подпалят и гората”, разказва един от собствениците на земя край Иракли.

Освен че създават куп главоболия на общините, незаконните къмпинги крият риск и от всякакви зарази и епидемии. Причината е, че в тях няма нито тоалетни, нито течаща вода, а вмирисаните остатъци от храна обикновено се изхвърлят в морето или в гората.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1128402