петък, 23 август 2013 г.

Разбулете лъжите на концисионера на Вая








И така .... Моето възмущение от лъжите на някои хора продължава. Това обръщение към публиката е продължение на предната ми статия!

Нека да анализираме снимковия матерал качен, вероятно от концесионера.
Можете да видите дима, нали? Какъв цвят е? Бял, нали? Е, бял цвят означава горящо стърнище, и дума не може да ства за запалена гора! Гоги суха трева в момента, както можете да видите на долните снимки големите дървета са непокътнати! Пламъците не са ги повредили. Следователно - изгоряла е само ниската храстовидна растителност - сухата трева и ниски храсти! За какви 150 декара изгоряла гора става на въпрос?

Мястото, което виждам на снимките ми е добре познато. Не знам колко точно квадратни метра е, но както можете да видите има път. Цялото място е оградено от черен път, обгърнато е като пръстен. Палатките са опънати отвъд пътя от страната на морето, отделени от това място от черения път. Никой не опъва в ТАЗИ БАДЕМОВА ГОРИЧКА. Следователно няма как огънят да е тръгнал ПО СРЕД БЯЛ ДЕН, ПРЕЗ ПЪТЯ, ОТ ЛАГЕР, КЪМ ГОРАТА. Повтарям, че няма желащи за огън в жегата през деня. Също така, в лагерите денем винаги има хора, които да загасят още в началото му!!! Следователно, предполагам, че пламъците са тръгнали от противоположната страна на лагерите, където се отбива асвалтовия път и започва обиколката за към местата по брега! В противен случай "престъпниците къмпингари" веднага биха забелязали, и потушили в началаото. Нали те са най-близо!

По въпроса за всемогъщия и опасен пожар. Ами на снимките виждате и сами колко е голям пожара. Има 5 - ма човека, една пожарна, и една полицейска кола. Задайте си въпроса, голям пожар с толкова малко екипировка и хора гаси ли се? 150 декара, направо стават смешни!
Само за справка, в погасяването на наистина големия пожар помежду Годеч и Искрец участват над 200 човека, няколко екипа пожарни, дори хеликоптери! Запален умишлено или случайно от вилафжии.

И къде са прословутите местни??? 

Както сами можем да се сетим пожари, много по-застрашаващи живота, пламват в градовета, във вълните зони, по полетата! Дайте да изгоним лятото хората от градовете, вилитите поне!!! Да не би някой да запали нещо!!! А, по полетата, чудно ми е , кои ги пали, сигурно пак някои престъпник - веднага да се изгони, да и врабчетата също, може и те да запалят нещо!!!

Смешна история, на снимката виждам Нисан Наварото на концесионера, сигурно и неговия трактор, сигурно и неговите хора, сигурно и снимките са негови! Сигурно репортажа по телевизията е по негово искане! Нали, човека е богат! Нали е женен за дъщерята на бившия министър на отбраната на Русия(поне доколкото знам)!!! Може да си го позволи!!!

Оства въпроса на кого точно пречат тези "престъпници", та толкова много пари се хвърлят за медиини кампании!!!


















http://www.bulgariautre.bg/2013/08/22/182745-divo_kumpinguvashti_podpaliha_irakli_snimki