неделя, 24 февруари 2013 г.

Протест срещу застрояването на Иракли

Протест срещу застрояването на Иракли 


Протест срещу застрояването на Иракли днес

Граждански протест под надслов „Долу ръцете от Черноморието” ще се проведе днес в София, Пловдив и Варна, предаде БНТ.
Шествието в столицата започва в 17:30 ч от паметника на Патриарх Евтимий (Попа). Протестиращите ще преминат по ул. „Граф Игнатиев” и „Г. С. Раковски”, бул „Цар Освободител” и ще завършат демонстрацията пред сградата на парламента.
Протестът бе организиран в социалните мрежи по повод застрояването на Иракли въпреки забраните на регионалното министерство. Във Фейсбук участието си са потвърдили около 1200 души.

В страницата на протеста организаторите призовават: "Ако и ти искаш да решим този казус сега, да приключим с реалното му решаване, вместо да скачаме от "инвеститор" на инвеститор и да броим маргаритки "спасено, не е спасено", ела с нас в четвъртък да викнем с пълно гърло за единственото реално спасение за значимите казуси по българското Черноморие:
ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО създаването на Национален парк "Българско Черноморие", в който да бъдат защитени Иракли, Карадере, Камчийски пясъци-Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро-Св.Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни, Маслен нос (брегът и плажовете между "Перла" и резерват "Ропотамо"). Настояваме за промени в законите, които да ни дадат достъп до информация и правосъдие във връзка със строителни разрешения, подробни и общи устройствени планове, за да можем да спираме подобни строежи преди да дойдат багерите и да унищожат всичко! Настояваме строежът на Иракли да бъде спрян окончателно!"

Източник:  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZkfhqzzUbo8J:www.manager.bg/news/protest-sreshtu-zastroyavaneto-na-irakli-dnes+&cd=5&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a