сряда, 27 февруари 2013 г.

Сайт за гласуване на идеи

В този сайт може да давате идеи и да гласувате за други такива!

Източник: http://bulgaria.yrpri.org/


Ето един пример :

Нови Идеи


Държавата да не работи с фирми със съмнителна и непрозначна собственост, особено такива, които са регистрирани в страни, известни като място за пране на пари на мафията.
 
КРС да издаде лиценз на МВР за създаване на Certificate Authority МВР да създаде PKI (Public Key infrastructure) МВР да започне да издава Електрони подписи на всички граждани. Тези подписи да имат еквивалент на документ за самоличност.

Лустрация и намиране на механизъм за възпрепятстване участието на компрометираните в каквато и да било власт.

Топ Идеи

Предвид създалата се ситуация, смятам че е нужен широк обществен дебат, в който да се включи всеки, който желае да изкаже мнението си - онлайн и извън мрежата.


Гражданското управление е изключително градивно и лесно приложимо устройство, което отваря възможността всеки един човек да прави това което иска.


Всички банкери да бъдат арестувани! Всички банки живеят на гърба ни! Всичко друго е в криза, а банките отварят нови и нови офиси с нашите пари! Да се опростят всички незаконни лихви, класифицирани като месечни такси, такси за поддръжка, такса за уведомително писмо и т.н.!

  Произволни Идеи

Един от най-важните приоритети е създаването на независима съдебна система, която да взема правилни и точни решения и да не се влияе от различни външни фактори. Много е важно решенията по дадени дела да се взимат от по-широк кръг хора, а не от субективното мнение на 1 или 2-ма съдии.
Към момента, след приемането на България в НАТО и ЕС, остават само административни цели за България - Шенген, Еврозона, план 2020 и т.н. Но това не са национални каузи. Това са правни деривати от стари спогодби. Нуждаем се спешно от нова цел, която всички да споделяме и да не ни е чужда.