четвъртък, 5 декември 2013 г.

Българските туроператори и туристически агенти са срещу либерализирането на режима за пушене на обществени места



Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, АБТТА, изрази в нарочно съобщение своето несъгласие с предложенията за отмяна на режима, забраняващ тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечение, влязъл в сила от 1 юни 2012 г.
Според съобщението на АБТТА изявленията на представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, че въвеждането на пълна забрана за тютюнопушене е причина за сътресения са необосновани и не отговарят на истината. Високата посещаемост на всички български курортни комплекси, ресторанти и заведения по време на зимен сезон 2012/ 2013, летен сезон 2013 г., както и очакваният прогнозен ръст от 6% на продажбите на туристически услуги за 2013 година, реализирани в условията на сега действащата нормативна уредба, а също и липсата на каквито и да е проблеми или прецеденти при спазване на пълната забраната, недвусмислено доказват несъстоятелността на подобни твърдения, допълват от асоциацията. 

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти категорично се противопоставя на всякакви компромиси за либерализация на режима и настоява за засилване на контрола по изпълнение на сега действащите законови регулации. Становището на АБТТА е свързано със създаване на привлекателни, здравословни и безопасни условия за семейнапочивкаи превръщането на България в конкурентна европейска туристическа дестинация.

Read more:http://news.plovdiv24.bg/459853.html#ixzz2mdTWhK3X