понеделник, 15 юни 2015 г.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ГЕРБ ЦИГАНИЗАЦИЯТА (ВЛАСТТА)

Публикувано на 15.06.2015 / 7:57
БОЙКО БОРИСОВ

За да няма никакво съмнение, че говоря истината, ще дам конкретен пример с Габрово. Но няма никакво съмнение, че тази технология е универсална и се прилага във всеки набелязан град или район. Началото на операцията стартира преди местните избори 2011, а по-точно, в през 2010.

Отраснала съм в Севлиево, малък град, с прилично голяма циганска махала. Ама с истински цигани. Конете им бяха красиви и нагиздени, с пискюли и мъниста. Каруците им – шарени и обковани. Циганките им -красиви, облечени със странни за мен комбинации от цветове- с дълги черни коси и много деца, до едно говорещи отличен български. Къщите им – нормални, стъкнати в същите странни цветове, с блестяща слюда в мазилката. Та циганската махала, която е в близост до вилната зона, беше най-забавното място през, което минавах на път за дядовата къщурка на баира.

Затова, когато станах студентка в Габрово, един от естествените въпроси, които зададох на хазайката си бе: „Къде се намира циганската ви махала?“ И тогава тя ми разказа, как Габрово е един от малкото градове без цигани, как има само едно семейство, с много деца, Дико и Божана, и как те са нещо като атракция на града, живеят в центъра и са уважавано семейство. Всичко това до 1988 г.

През 2010, започнаха да се появяват странни мургави физиономии в крайните квартали, непознати за местните, с диалект, подсказващ, че са от западните части на страната. Беше пробутана тезата, че са сезонни работници. Но те не си тръгнаха дори и през зимата. Заваляха въпроси от местните, тръгнаха слухове. Цифрата на заселените, която споменаваха варираше между 2000 и 4800. И ГЕРБ спечели убедително местните избори. На първи тур.
За мен, най-сигурният начин да получа отговор е да попитам официално. И го направих, на обществено обсъждане. Питах за регистрацията им в ГРАО, за същата в Социално подпомагане, Социални грижи, Бюрото по труда и т.н.

Дадох мейли, телефони, всичко…- отговор няма до днес. Нагло, но пък типично и очаквано, от спечелилите изборите.

Другият начин е „собствено разследване“. Звучи по-вълнуващо, отколкото всъщност е. А всъщност е гнусно, мръсно и отвратително, до конец сътворено от държавни и общински служители. Давам конкретен пример, а такива има десетки в града: на улица „Градище“ (няма да казвам номера), в триетажна кооперация с 9 апартамента, служба ГРАО завежда „вход Б“, в който „настанява“ около 50 човека. Фактически тези хора, по-точно част от тях, защото другите са само на хартия, живеят в колиби, разположени на поляната зад блока. Местните казват, че тези хора се обслужват по-акуратно от всеки друг от Спешна помощ, Полиция и всякакви служби. Най-интересното е, че жителите от „вход Б“, в по-голямата си част са подсигурени от ТЕЛК, а останалата част са на солидни суми социални помощи. Веселбите и високият градус на настроението са ежедневие на поляната, докато във „вход А“ работят на три смени и правят икономии, за да си платят тока.

Имам и супер интересна информация, чий е един от „претоварените“ адреси в града. Изключително популярна личност, особено приближена до управляващите, която е отдала имота си и получава солидна сума, за да развива бизнеса с хазяйстването на ромите. Друг адрес пък, е придобит за ползване за тези цели по брутално криминален начин.
Разровете и открийте кой и по какъв начин си играе с вашите съдби и със съдбите на тези нещастни хора, настанени по колиби и поляни.

Идат местни избори. ТЕ са се подготвили перфектно. но ВИЕ ги посочете с пръст.
Никак няма да им е малко!
Хубав ден от мен!

Пепа Сомлева

Източник: http://afera.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0.html