сряда, 20 ноември 2013 г.

Вижте поредната пошла политическа демонтрация на управляващите! ч. 1

Преди да публикувам статията искам да обърна внимание на няколко неща. Разгледайте внимателно снимките на репортерите!!! Задавате ли си въпроса, къде са българите на повечето от тях! От кого са взели парите за такава масивна демонстрация!? И това ли са им гласоподавателите на управляващите? Задайте си и още въпроси ... отговорите са очавадни!!!

Плакати "Подкрепяме Орешарски" получават пристигащите за митинга, поеха към "Орлов мост" 

 Готовите материали

 Знаме или плакат или и двете избират симпатизантите

 

 Пристигат към Орлов мост

 Читател изпрати снимка, на която се виждат прииждащите автобуси по Цариградско шосе.

Въпреки, че беше обявен в последния момент - митингът на БСП и ДПС в подкрепа на правителството явно е добре организиран. Около 11:30 часа от гара "Подуене" към "Орлов мост" тръгнаха докараните там с автобуси и влакове симпатизанти, сред които основно бяха тези на ДПС. 

Към 11:50 едното платно на бул. "Ситняково" в посока центъра е изпълнено от хора и движението е блокирано. В другото платно се виждат десетки празни автобуси. Около 11:56 часа те вече подминаваха Румънското посолство. 

"Вероятно ще завият по "Цариградско", казва полицай. Няколко униформени попитани за маршрута отговарят, че не знаят и "вие журналистите сигурно знаете повече". 

Подготовка


Малко след 10 часа микробус, пълен с плакати, чакаше паркиран около гара "Подуене". Материалите са подготвени да бъдат раздавани на пристигащите с влакове привърженици на БСП и ДПС, които се очакваха по предварителна информация от Варна и Бургас.

В него се виждат изработени постери на дървени дръжки с надписи "Подкрепяме Орешарски" и "Кой уби Мишо Бирата?". По-късно след като бяха извадени всички материали сред тях се видяха и такива срещу президента Росен Плевнелиев. Както и такива с посланието "Не на омразата, да на толерантността". 

Информация за извънредните влакове, с които ще пристигат симпатизанти на двете партии от Варна и Бургас се появи в петък, но тя не беше потвърдена от БДЖ. 

Около гарата имаше и полиция.


Първо малко след 10.30 ч. пристигнаха привърженици с влака от Мездра и пред гарата вече са се събрали няколко десетки души. Организатори с жълти жилетки ги инструктират и им раздават свирки и плакати.

Полицията ще ескортира групата до "Орлов мост", когато се събере.


Междувременно на "Орлов мост" - мястото, избрано за митинга, от 8 часа сутринта текат звукови проби, които се чуват в почти цялата централна част на София. 

Читател на "Дневник" съобщи за три автобуса на бензиностанция Попинци на път за София, като хората са отговорили, че ги водят в столицата за митинга.

От къде сте, кой е премиера? 

Към 11 часа хиляди хора са се струпали пред гара "Подуяне". На платното отпред са се струпали десетки автобуси от цялата страна, откъдето слизат хора. Раздават се напечатани еднотипни плакати с надписи: "Народът реши на 12 май", "Орешарски премиер", "Крадци, лъжци ще ни учат на морал". 

Полицейското присъствие, в контраст на хилядите протестиращи, е съвсем малко.


На въпросите на репортер на "Дневник" откъде са събиращите се за митинга и как са пристигнали, повечето хора обръщат гръб и мълчат. При упорство отговарят "Идваме от вкъщи". На въпрос как ще стигнат сега до "Орлов мост" повечето също мълчат, но някои гордо казват "С такси".


Млада двойка от Шумен каза за "Дневник", че идват с влака без някой да им е платил билета или да са получавали пари. "Ако бяхме тук за ГЕРБ, сигурно щяха да ни платят", коментира мъжът. Група от Бургас се вля шумно с идентични плакати: "Ние гласувахме за Орешарски", "Окупацията не е реформа".

Според БиТиВи влакът от Бургас е бил организиран от ДПС и най-много пътници е трябвало да се качат от Айтос и Карнобат. Билети не са се продавали, а хората са се качвали по списък, в който са записвани. 

БиТиВи показа анкети с идващи за митинга. В една от тях - мъж казва, че не може да каже кой е премиер в момента. А в кадри пред гара "Подуене" друг на въпрос "Защо сте тук?", отговори "Дойдехми да прайм стачка. "Срещу кого? -Мии, ни мога да ви кажа". След секунди хората зад него започнаха да скандират ДПС за пред камера. 


Репортер на "Дневник" чу разговор между две момчета, че

не са сигурни, че си заслужава за 20 лв. "да киснат" цял ден

Междувременно пред гарата скандират ДПС и свирят с клаксони.

Полицай разказва, че е видял хора да се сдърпват за свирки и знамена, докато ги раздавали. 

След като тръгнаха, митингуващите оставиха след себе си много голям брой забравени или изхвърлени плакати, като: "Офшорките вън от политиката" и карикатури с президента. Те са разхвърляни из храстите наоколо. Полицаите осигуряват ескорт на шествието.


Митинг-шествието в подкрепа на кабинета "Орешарски" започва  в 12 часа, а по същото време в Пловдив ГЕРБ организира протест срещу управлението им. Три часа след обявеното начало на митинга на Националния стадион "Васил Левски" на метри от Орлов мост трябва да започне и футболното дерби между "Левски" и ЦСКА. Феновете на "Левски" и ЦСКА вече се обявиха срещу митинга на БСП и ДПСи ги обвиниха, че тласкат държавата към гражданска война.  





Източник: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/16/2183411_plakati_podkrepiame_oresharski_poluchavat/