сряда, 20 ноември 2013 г.

Вижте поредната пошла политическа демонтрация на управляващите! ч. 2

Помислете малко ... много сериозна организация, до минути! Много добре разчетени действия! Познайте кой все още държи важните инфраструктурни отрасли в държавата! И, ако си мислите, че комунизма си е отишъл, анализирайте това и онова, действие, начин на решаване на проблеми, борба против инакомислещите, на правителството!

ДПС платили 70 000 лева за два влака, казаха от БДЖ


ДПС са платили 70 000 лева за двата влака, които докараха техни симпатизанти днес по обяд в София, за да се включат в общия им митинг с БСП на "Орлов мост". Това обясни изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев пред "Нова тв". 

Той уточни, че влаковете са по 1000 места. Според информации от вчера те са били с по 14 вагона. И двата извънредни влака бяха нощни, тръгваха от Варна и Бургас, имали са спирки по пътя и пристигнаха в София преди 11 часа на гара "Подуяне". 

Кръстев каза, че не знае дали в годините друг път БДЖ е ползвано за превозване на партийни симпатизанти, но че "непрекъснато имаме влакове, които са платени търговски влакове. Ние сме търговско дружество и нямаме право да не приемем желание на било чужденци, фенове или други ако искат да ги превозим". 

"Не, не са ползвали остъпка. Всичко е по тарифа. Няма отстъпка в тарифата ни", категоричен беше Кръстев.  

От репортаж на БиТиВи стана ясно, че за влаковете не е можело да се купят билети, а качването е ставало по предварителни списъци. 

Влаковете ще тръгнат обратно следобед след като приключи партийния митинг. 

Твърденията, че ще има извънредни влакове бяха коментирани в петък и в пленарна зала. Тогава изтече информация в онлайн издания за тях. По време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Иван Вълков, задавайки друг въпрос към транспортния министър, го провокира и с питането защо БДЖ пуска още влакове, намеквайки, че това е заради протеста. Данаил Папазов обяви: "Мен ме интересува финансовото състояние на БДЖ дали там постъпват средства, в другото не искам да влизам в никакви коментари".