събота, 4 април 2015 г.

Американският конгрес с резолюция, иска Обама да прати оръжия на Украйна



24.03.2015 08:02; 24 часа онлайн

(Предлагам един алтернативен прочит на дивотиите, който плещят дипломатите! Ироничните коментари са в скоби!!!)

Палатата на представителите в американския Конгрес е приела резолюция с препоръка президентът Обама да одобри доставянето на оръжие за Украйна, съобщава Асошиейтед прес.

(Много добре, искаме разрешение да направим някой друг долар на гърба на украинците. И без това дългът ни е добил вече космически измерения!)

За носещия препоръчителен характер документ са гласували 348 законодатели, против са били едва 48. В резолюцията се съдържа призив към президента да „употреби предоставените му от конгреса пълномощия за предоставяне на Украйна смъртоносни отбранителни оръжия.

(Сега ще се направим на дори съюзници, предоставяйки им оръжие на добра цена! С повода, че сме им добри приятели и им осигуряваме качествена стока.)

Според авторите на документа, такава стъпка ще позволи „да се увеличат възможностите на украинския народ да защити суверенитета си”. В резолюцията се казва, че „независима, демократична и процъфтяваща Украйна отговаря на националните интереси на САЩ”.

(Напълно вярно! И как да не е! Най-после успяхме да натикаме най-големия си и опасен враг в миша дупка. Вече сме пред портите му и ще си разположим оръжията пред вратата им. Разбира се, ще ги положим в украински ръце! Да им го върнем за миналото време, дето искаха да ни слагат ядрени установки в задния двор - Куба!)

„Ако ние допуснем агресия по отношение на Украйна и останем настрани, без да предоставим на украинците поне възможност да се защитават, то с това ще дадем сигнал на световната общност, че нашата готовност да поддържаме създадения световен ред след Втората световна война е намаляла” – е заявил един от авторите на резолюцията републиканецът Ед Ройс.

(Така, така, нещата се подреждат идеално. Първо успяхме да насъскаме силите една срещу друга - Украйна и Русия. Много добре ни се получи. Сега с оръжията в ръка, ... ще има още конфликти, добре ще ни се отрази и една война! Идеален повод да си изсипем войските на границата на Русия, пък после ... )

Неговият съавтор демократът Елиът Енжъл е заявил, че „народът на Украйна не разчитал на американските войски, а просто искат оръжие, с което да се защитават”
(Е, те още не знаят, че след време, ще трябва и на войските ни да разчитат, пък в замяна можем да си вземем част от природните им ресурси, държавни отрасли, абе, въобще до каквото се докопаме! Нали им помагаме! Безплатно няма никъде !!!) (А.П.)

P.S. И ако сте повярвали и на дума от казаното(официалното изявление), значи можем да си ви водим за носа докато сте живи!!!

Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4673766