събота, 4 април 2015 г.

Най-после: няма да се дават помощи на деца, които раждат деца!

Най-после: няма да се дават помощи на деца, които раждат деца!


Няма да се дават надбавки на семейства с деца, които също са родили деца. Това стана ясно от изказване на Ивайло Калфин в родния ефир. Министърът на труда и социалната политика сподели, че това е само част от от реформите, които ще се реализират в социалното министерство. Същевременно, обаче, децата, родили деца ще се стимулират от държавата да завършат образованието си... Все още неясно как.

Подразбира се, че тази реформа ще засегне най-силно ромското малцинство, в което малолетните майки са напълно нормално явление. Мнозина спорят дали раждането на по 12-14 години е традиция на циганския етнос или е просто начин за източване на социални помощи. Въпреки това реформата, ако изобщо влезе в сила,  ще обърка сметките на много роми, решили да живеят на гърба на държавата.

Дискусията по отдавна наболелия проблем бе предизвикана от случая със социалния работник  Ангелина Петрова. Тя се осмели да спре помощите на богати ромски фамилии и затова беше наказана с бой от потърпевшите цигани и с уволнение от българските си шефове. Петрова разказва: “Ромите са обучени да източват държавата. Има цели организации, които се занимават с това всеки циганин да знае законите за помощите, които трябва да получи и да ги цитира, когато някой им каже, че няма право на помощи."

По темата Калфин добави: “Има квартали, в които социален работник не може да стъпи. Искам да се обърна към всички социални работници. Тогава, когато имат подобни проблеми, нека се свържат с мен и кабинета ми.  Нека да си прескочат началника. Те ще имат пълната ми защита, ако наистина се нарушава законът“.

А законът, както всички знаем, е относително понятие за мургавите ни съграждани. Те удобно забравят член 26 от Конституцията на България, който гласи:
„ (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция.“
Пренебрегнатите им задължения на данъкопладци будят остро недоволство у българите, които редовно си плащат данъците и накрая излиза, че буквално издържат ромското малцинство.

“Тези хора нямат представа от това какво значи българин, български гражданин. При тях емоциите са доста по-интензивни. Там расте поколение, което не е образовано. Ние многократно бием тревога по тези въпроси. Езикът на омразата показва, че липсва държавност”, коментира политологът Янко Янков.

“Безспорно ромите у нас се използват политически, в това число и от ДПС. Да, няма държавност – има цели територии в България, които са автономни цигански райони. Те знаят какво да говорят на социалните, пред камерите, знаят как да си искат правата, но въпреки това казват, че законите важат за българите и държавата плаща пари. Това е целенасочено подклаждане на расизъм в малцинството” – допълваевродепутатът от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки.

Източник: http://www.lentata.com/page_6960.html