неделя, 15 март 2015 г.

Учени от САЩ: До 10 години половината деца ще са аутист




Скокът на заболяването в значителна степен ще е свързан с широко използвания хербицид с широк спектър на действие „Раундъп”
Учени от Масачузетския технологичен институт, цитирани от „Асошиейтед прес” заявиха, че според тяхно изследване през 2025 година половината деца в света ще страдат от аутизъм. Старши научният сътрудник на института Стефани Сенеф обяви, че скокът на заболяването в значителна степен ще е свързан с широко използвания хербицид с широк спектър на действие „Раундъп”, известен още като „Глифор”, „Торнадо” и „Ураган”.

Изследователите говорят за неговата „цитогенетична токсичност, която е 1000 пъти по-голяма, отколкото досега познатите”. Препаратът се прилага в лозя, плодови овощни градини, чаени плантации, градини с цитрусови плодове. „Раундъп” унищожава полезни бактерии, които са необходими за правилното функциониране на имунната система на човешкия организъм. Това дава пълна свобода на патогенни микроорганизми, което пък води до дефицит в хранителната система на човека.

Учените вече доказаха, че препаратът е свързан с увреждания на клетките, които могат да доведат до рак, болестта на Паркинсон и на Алцхаймер. Сега опасността е още по-голяма, защото потърпевши ще са децата на света.

Източник: http://www.faktor.bg/chicho-doktor/40851-do-10-godini-polovinata-detza-ste-sa-autisti.html