неделя, 28 септември 2014 г.

Отново гавра с тока!



Йордан Йорданов

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПОВИШАВАТ ЦЕНАТА НА ТОКА!!!!
Вижте, какво лично съобщение ми е оставил г-н Каролев: „Дълго ви търпях комунистическите коментари на стената ми. Както и обидите. Но чашата преля. Поради което ви блокирам. Пишете си по червено-зелените стени”
Ако боравенето с фактите са комунистически коментари или обида за неолибералите, то аз се гордея с тези определения.
Но нека още веднъж да разгледаме фактите в долната таблица. Първите три вида централи, които са държавни, имат обща мощност 6313 мегавата със средна цена 64,36 лв. за мегават час /0,06436 лв. за киловат час/. Общото потребление на България, заедно с износа, е около 5000 мегавата. Това означава, че при свободен пазар на електроенергията водещи ще са именно тези цени – 0,065 лв./kWh, а не сегашните 0,18 лв./kWh, които искат веднага да вдигнат на 0,20 лв./kWh. Така че НЕ ГЛАСУВАЙТЕ И ЗА ТЕЗИ, КОИТО ВИ КАЗВАТ, ЧЕ СВОБОДНИЯТ ПАЗАР ЩЕ ПОВИШИ ЦЕНАТА НА ТОКА.
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ И ЗА ОНЕЗИ 160 БИВШИ ДЕПУТАТИ /67 % ОТ ВСИЧКИ БИВШИ/, КОИТО ИМАТ ВРЪЗКА С ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ!!!!

Jorro Jorrov

1/3 от инсталираната мощност за ел. ток в България се потребява. А другата не се произвежда поради липса на консуматор. Каква е логиката при 30% натоварена ел. мрежа да се ползва скъп ток от по 236 -699 лева а не ел ток от първите 3 в таблицата които покриват потреблението от максимум 4600 мГватчас на ден, те правят 3 те общо 6313 мГватчас , даже може и без ТЕЦ Марица изток 2 . http://www.tso.bg/default.aspx/tovar-na-ees/bg

Подробна статистика:

TSO.bg