сряда, 24 септември 2014 г.

Преносима фурна, която работи без грам гориво

gosun-1Значи ето какво – отиваш на пикник, вадиш тази джаджа. слагаш вътре няколко наденички и докато нарежеш доматите за салатата, те са готови. След обяда си правиш кафе, пак в същата джаджа, а докато изстине можеш да изпечеш и кексчета. Без майтап!
Като стари къмпингари ние познаваме чудесно трудностите на готвенето в полеви условия, ето защо приветстваме от все сърце подобни великолепни примери. С GoSun можем да забравим за тежките газови бутилки или малките, но ужасно нетрайни патрончета. Можем спокойно да дадем воля на кулинарното си въображение, без да си налагаме обичайните ограничения, защото на практика си имаме фурна в палатката. И можем да сме спокойни, че използваме сто процента възобновяем ресурс – слънчевата енергия. Ето как работи:
Using_The_Gosun
Създателите на GoSun са се насочили към бедните части на света и смятат да даряват на тамошното население всяка шеста фурна. За такива като нас, които се водим не чак толкова бедни, уредът струва 79долара (за мини версията) и 219 долара (за пълната версия). Не е най евтиното удоволствие, но пък веднъж купено, то започва да се отблагодарява безплатно. А най-готиното е, че с него повече няма да се налага всякакви самозванци да ви ровят в лагерния огън и да слагат в него всякакви кебапчета, ребърца, тиквички и скумрии, а ще ви оставят мирно и тихо да си стоите и да си го гледате.
Повече информация ето тук
Източник: http://gorichka.bg/prenosima-furna-koyato-raboti-bez-gram-gorivo/